Szárított erős kalocsai fűszerpaprika
nógrádi akácmézben. A fűszerpaprika jótékony hatást gyakorol gyomorproblémák
esetén, mert serkenti az emésztést és fokozza a nyál és a gyomornedvek
elválasztását. Fogyasztását éppen ezért javasolják gyomorrontás, gyomorhurut,
émelygés és gyomorgörcs esetén is. Magas a C-vitamin tartalma, ezért támogatja
az immunrendszer működését, és fogyasztása által megelőzhető a Skorbut kialakulása.
A fűszerpaprika ezen kívül serkenti a bélrendszer működését, és a nehezen
emészthető tápanyagok feldolgozását. Remek hasfogó és fokozza az
epetermelődést. Csökkenti a vércukorszintet. Mivel serkenti a véralvadási
rendszer működését, kitűnő vérzéscsillapító. Redukálja a koleszterinszintet,
gátolja a szürke hályog kialakulását. Felfrissít, mivel serkenti a
vérkeringést, és enyhén megemeli a vérnyomást. Erősíti a látást. Egyik
fő hatóanyaga a kapszacin a csípősségét ennek köszönheti, mely
fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, ezért bevitelét ajánlják különböző
krónikus fájdalmak esetén is. A méz magas gyulladáscsökkentő hatása ezt
remekül kiegészíti. Ez így együtt egy nagyon jó kombináció és mindkettő igazi
Hungarikum!