A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy
koncentrált táplálék, természetes produktum. Íze édes, illatos, jellegzetes
szagú. A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte
valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, közöttük a
nélkülözhetetlen aminosavakat. A 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Jelentős
mértékben tartalmaz különböző vitaminokat, közel százféle enzimet és sok
nélkülözhetetlen ásványi anyagot. Rendszeres fogyasztásával nagyon sok betegség
előzhető meg, illetve tünete csökkenthető.
Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és
antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi
probléma kezelésében segíthetnek. Az aranyvesszőt hagyományosan
vizelethajtóként is használták, segít eltávolítani a felesleges folyadékot a
szervezetből, és támogathatja a vesék egészségét. Gyulladáscsökkentő
tulajdonságai miatt segíthet enyhíteni ízületi fájdalmakat és reumatikus
panaszokat is.